DGS ile bölümümüzü kazanan öğrencilerin dikkatine!

Dikey Geçiş sınavı ile bölümümüze kayıt yaptıran öğrencilerimizin daha önce öğrenim gördükleri üniversitede almış oldukları derslerden muaf olabilmeleri için aşağıda istenen  belgeleri atop@firat.edu.tr adresine 16.10.2020 tarihine kadar mail yolu ile göndermeleri gerekmektedir.

İstenen belgeler:

1. Dilekçe (dilekçe örneğini indirmek için tıklayınız.)
  2. Not durum belgesi (Transkript)
  3. Ders içerikleri

NOT:

1. Dilekçeyi doldururken daha önce almış olduğunuz ders ile bizim bölümdeki dersin(Ders içerikleri ve Ders listesi için tıklayınız.), AKTS ve içeriğini karşılaştırarak tabloyu doldurunuz. Daha önce almış olduğunuz dersin kredisi bizim bölüm dersinin kredisinden büyük yada eşit olmalı içeriği ise uyumlu olmalıdır. Örneğin aldığınız matematik dersi içeriği bizim matematik dersinin içeriği ile uyuşuyorsa ve AKTS si de eşit ya da yüksekse tabloya yazabilirsiniz.Tablonun uzaması halinde aynı dilekçeden birkaç nüsha çıkarabilirsiniz.
  2. Transkriptinizi onaylı bir şekilde taratarak gönderiniz.
  3. Ders içeriklerinizin onaylı hali varsa ekleyiniz. Yok ise içeriklerin bulunduğu web adresini dilekçedeki ekler kısmında EK 2 nin yanına yazınız.
  4. Eski tarihli mezun iseniz ve ders içerikleri mezun olduğunuz üniversitesinin sayfasında yok ise o üniversite ile irtibata geçerek mail yoluyla isteyip bize gönderiniz.
  5. Transkriptinizde staj yaptığınıza dair bir ibare yok ise ayrıca bir belge olarak göndermeniz gerekmektedir.