Bölümde Yapılacak İşyeri Eğitimi ve Mesleki Uygulamalar Hakkında Bilgilendirme (Güncellenmiştir!!)

Bölümde Yapılacak İşyeri Eğitimi ve Mesleki Uygulamalar Hakkında Bilgilendirme (Güncellenmiştir)

Öğrencilerimizin ve danışmanlarının dikkatine,

Pandemi dolayısıyla  işyeri ve yaz stajı için yer bulmakta problem yaşayan son sınıf öğrencilerimizin mezun olabilmelerine imkan verebilmek amacıyla bölümlerinde de uzaktan ödev/proje yoluyla stajlarını yapabilecekleri daha önce belirtilmişti.

Aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekir:

·           Ders kaydında aynı anda hem işyeri eğitimi hem de mesleki uygulamalar seçilebilir

·           Güz Döneminde, aynı yerde hem işyeri eğitimi hem de mesleki uygulama  (stajlar) alınamaz

·           Hem işyeri eğitimi hem de mesleki uygulama dersleri (stajlar) bölümde veya aynı firmada ikisi beraber aynı zamanda yapılamaz.

·           İşyeri bölümde stajlar başka firmada yapılabilir.

·           Stajlar bölümde işyeri eğitimi başka firmada yapılabilir.

Dönem içerisinde proje/ödev yoluyla mesleki uygulama dersini almak isteyen öğrencilerin aşağıdaki şartlardan birini sağlaması gerekmektedir. Bu öğrenciler bölümde proje/ödev yoluyla veya bir kurumda stajlarını yapabilir.

·           4. Sınıf öğrencisinin numarasının sonunun tek sayı olması ve öğrencinin Güz döneminde otomasyonda Mesleki Uygulama dersini seçmiş olması durumunda öğrenci stajını bölümde proje/ödev yoluyla stajını yapabilir.

·          4. Sınıf öğrencisinin numarasının sonunun çift sayı olması durumunda ise bu öğrencinin otomasyonda İşyeri Eğitimi ve Mesleki Uygulama derslerini seçmiş olması ve İşyeri Eğitimini bir kurumda yapıyor olması gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen şartlardan birini sağlamayan tüm öğrenciler (2019-2020 yaz dönemi Pandemiden dolayı 1. yaz stajını yapamamış 3. sınıf öğrencileri ve 2. yaz stajını yapamamış 4. sınıf öğrencileri)  dönem içi staj yapmak istiyorlarsa sadece bir kurumda staj yapabilirler. Bölümde proje/ödev yoluyla staj yapamazlar. Staj ile ilgili evraklarınızı staja başlama tarihinden bir hafta önce bölüm sekreterliğine teslim etmeniz gerekmektedir.

Seçenek-1: 12 Ekim 2020 - 4 Kasım 2020 (1 staj, 20 iş günü)

Seçenek-2: 5 Kasım 2020 - 27 Kasım 2020 (1 staj, 20 iş günü)

Seçenek-3: 12 Ekim 2020 - 27 Kasım 2020 (2 staj, 40 iş günü)