2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA İŞYERİ EĞİTİMİ DERSİNİ ALMASI GEREKEN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE (GÜNCELLENMİŞTİR)

Fakültemiz Bölüm Başkanları ile 07.09.2020 Tarihinde yapılan toplantı sonrası alınan ortak karar doğrultusunda;

Tüm dünyayı etkisi altına aldığı gibi ülkemizi ve eğitim yaşantımızı da etkileyen Kovid-19 salgın sürecinin devam etmesi ve derslerin uzaktan eğitim yolu ile yapılmasının kararlaştırılması sebebiyle,  2020-2021 Güz yarıyılı İşyeri Eğitimi dersinin uygulama esaslarına aşağıda belirtilen maddelerin eklenmesi uygun görülmüştür.

a) Kendi bölümünde işyeri eğitimi: İşyeri eğitimini gerçekleştireceği firma/kurum bulmakta sıkıntı yaşayan öğrenci, işyeri eğitimini, uzaktan eğitim yöntemleri kullanılmak şartıyla,  ödev/proje şeklinde bölüm öğretim üyelerinin sorumluluğunda ve denetiminde yapabilir.

b) Firma/kurumda işyeri eğitimi: Öğrenci, salgın öncesi yapılan uygulamada olduğu gibi kendi imkânlarıyla irtibat kurduğu bir firmada iş yeri eğitimini tamamlayabilir. Firma/kurumda yapılan işyeri eğitimini yüz yüze, kısmen yüz yüze veya tamamen uzaktan eğitim yöntemiyle yapabilir. Bu durum öğrenci ile firma arasındaki mutabakata bağlıdır.

Firma/kurumda işyeri eğitimini tercih eden öğrencilerin aşağıdaki belirtilen 2 belgeyi posta, kargo ile fiziksel olarak göndermeleri veya  oozkan@firat.edu.tr uzantılı kurumsal e-mail adresine, öğrenci kurumsal e-mail adresinden (ogrencino@firat.edu.tr) göndermeleri gerekmektedir.

1.    İşyeri Kabul formu (EK-2 Formu) (Firma/ Kurum tarafından onaylı)

2.    SGK Müstahaklık Belgesi (e-devletten alınacaktır.)

Kendi bölümünde işyeri eğitimini proje/ödev yoluyla yapacak öğrenciler herhangi bir evrak göndermeyeceklerdir.

Dosyaların son gönderim tarihi 23 Eylül 2020 Saat 17.00’dır. Belirtilen zamana kadar evraklarını ulaştırmayan öğrencilerin “Kendi bölümünde işyeri eğitimi” seçeneğini tercih ettiği kabul edilir. Firmaların Protokol, İşyeri sözleşmesi ve fotoğraf onaylı sicil belgeleri istemesi durumunda, öğrencilerin kendi bölüm sekreterliği ile iletişim kurması gerekmektedir.

İşyeri Eğitimi dersini alacak öğrencilerin aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir.

Önemli Güncelleme (14.09.2020):

Daha önceki dönemlerde alınması gerekmesine rağmen alınamayan veya devamsızlıktan kalınan dersler de alttan alınan diğer dersler ile birlikte mevcut yönetmelik hükümlerine göre, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı Güz döneminde işyeri eğitimi yapılırken alınabilecektir. 2020-2021 Güz döneminde 4. sınıfa geçen öğrenciler İşyeri Eğitimi ile birlikte 4. sınıf ikinci dönem derslerini alamayacaklardır. 2020-2021 Güz dönemi öncesinde 4. Sınıf olan öğrenciler ise İşyeri Eğitimi dersi ile birlikte 4.sınıf 2. Dönem derslerini alabileceklerdir.

2013 Müfredatlı Öğrenciler için;

-İşyeri Eğitimine gidilen dönem öğrencinin alacağı toplam ders sayısı 6'dir.

-Öğrenci İşyeri Eğitimi dersi dışında 5 ders daha alabilir. Öğrencinin alttan 6 veya daha fazla dersi varsa İşyeri Eğitim dersini alamaz.

-4. Sınıf öğrencisinin İşyeri Eğitimine gitmediği dönem alacağı toplam ders sayısı ise 10’dur. Öğrenci Staj-I ve Staj-II derslerini bu dönemde de alabilir.

2016 Müfredatlı Öğrenciler için;

-İşyeri Eğitimine gidilen dönem öğrencinin alacağı toplam ders sayısı 7'dir. Öğrenciler İşyeri Eğitimi ve İşyeri Uygulama dersini birlikte almak zorundadır.

-Öğrenci İşyeri Eğitimi dersleri dışında 5 ders daha alabilmektedir. Öğrencinin alttan 6 veya daha fazla dersi varsa İşyeri Eğitim dersini alamaz.

-4. Sınıf öğrencisinin İşyeri Eğitimine gitmediği dönem alacağı toplam ders sayısı ise 10’dur. Öğrenci Mesleki Uygulama-I (Staj-I) ve Mesleki Uygulama-II (Staj-II) derslerini bu dönemde de alabilir.